Domain-regisztráció és hosting - GoToNames

A Gotonames domainregisztrátor -és hosztingcég értékelése 5 év használat után.

Közel 5 éve hoztam létre első komolyabb weboldalamat. Az akkoriban még LimeDomains néven futó oldalt 2-3 éve felvásárolta egy másik cég, de nemhogy hozzátett volna valamit, a szolgáltatás hanyatlani kezdett. Az új érában átlagosan havi szinten egyszer fél napra leáll a szerver, ismeretlen okokból. Feltételezhetően a pénzszűke miatt a szupport is megszűnt. Bár látszólag semmi nem változott, mégse válaszol senki a support ticketekre, emailekre, telefonhívásokra, az élő chat meg sosem elérhető. Noha ez távol sem volt rossz!

Ilyen ócska szolgáltatás, akkor miért írok róla? Egyrészt mert tapasztalatom van, és tényleg óva intenék bárkit, hogy ide regisztráljon, másrészt ez egy cikksorozat első része, melyben ismertebb tárhelyekről is szó esik majd, mint Godaddy, Name.com, Hostgator, stb. De lássuk egyelőre, mit nyújt a Gotonames!

Domain-regisztráció árai

A nemzetközi felső szintű domaineket (TLD) átlagos áron adják. Kedvezmények, kuponkódok, és minden efféle sallang nélkül $9.99, azaz $10 dollár évente a .com, .net, .org, .info, .biz, .name végződések regisztrációja. A privát regisztrációért, azaz hogy személyes adataink ne legyenek visszakereshetőek különféle whois adatbázisokban, évente $6.99, azaz $7 dollárt kell fizetnünk. Régóta nincsenek érvényes kuponkódok, se akciók semmilyen szolgáltatásra, így domainre sem.

További értékesített végződések: .mobi, .me, .org.uk, .co.uk, .cc, .tv, .me.uk - ezek az általános ICANN-árak miatt drágábbak, $10 és $40 között kaphatók egy évre.

A hosszabbítás ára megegyezik a regisztrációval, több évre való hosszabbítás esetén csekély, 5-15%-os kedvezményt kapunk az árból.

Tárhelyszolgáltatás

STANDARD csomag ($5): 10 GB tárhely, 100GB adatforgalom, legfeljebb 25 weboldal, 25 e-mail fiók

PREMIUM csomag ($10): 100 GB tárhely, korlátlan adatforgalom, weboldalak, valamint e-mail fiókok

E-COMMERCE csomag ($15): korlátlan minden, hozzá SSL titkosítás is jár (az olcsóbb, tehát zöld csík nem lesz, csak lakat, ami a biztonságos HTTPS protokollt jelzi)

A megadott árak három hónapos intervallumra érvényesek. Előre rendelés esetén itt is 5-15% kedvezmény.

Fizetési módok

PayPal-en keresztül folyamatos levonogatással, vagy több egyszeri tranzakcióval, vagy bankkártyáról levonással lehet fizetni. Nem rémlik, hogy titkosított lenne a kapcsolat, szóval az utóbbit mellőzzük!

Negatívumok

  • az adminisztrációs felület nem működik, rosszul van leprogramozva, fájlokat nem lehet feltölteni, ékezetes nevű fájlokat nem lehet törölni, se archiválni, se szerkeszteni
  • az e-mail kezelőfelülete gagyi, emellett nincs semmilyen segédlet más levelezőkliensek beállítására
  • nem megbízható, gyakran leáll, a rossz design is sokat elárul

Pozitívumok

  • PhpMyAdmin a MySQL adatbázisokhoz
  • Lehetőség feltöltés nélkül telepíteni az alábbiakat: WordPress, Drupal, Joomla, Mediawiki, ZenCart

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.